Бої під Херсоном – губернатор Кім пояснив відмінності між українською та російською армією

Херсон досі перебуває під окупацією, оскільки російське командування не цінує життя своїх солдатів, а Україна має інший підхід до військових дій.

Ракетний удар по Чорткову та бої на Херсонщині: онлайн війни 12 червня

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім італійському виданню La Repubblica.

На запитання журналіста, чи не могла Україна відбити у ворога Херсон, він відповів:

“Якби ми це зробили, ми втратили б багато людей. У нас інше уявлення про війну та про життя: росіяни вбивають своїх солдатів, ми намагаємось обмежити втрати. Вони стріляють, ми робимо ставку на воєнно-технічні операції”.

Кім додав, що росіяни воюють старою зброєю з похибкою у двісті метрів, що вчетверо перевищує європейські стандарти. Коли вони не мають військових цілей, окупанти стріляють по житлових будинках.

“Вони стріляють 150-кілограмовими ракетами, які також пробивають бетон укриттів. Одна з причин, через яку вони ведуть таку війну, – налякати тих, хто тут живе”, – сказав чиновник.

Раніше керівник оборони Миколаєва генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що Росія планує встановити повний контроль над південною Україною та Донбасом, щоб отримати вихід у Придністров’ї. Але повторний наступ російської окупаційної армії на Миколаїв є утопією, квитком в один кінець.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *