Михайла Погребинського звинуватили у держзраді – шкодив безпеці України

Раніше заарештованому СБУ політтехнологу Медведчука Михайлу Погребинському висунули підозру в державній зраді, оскільки його діяльність шкодила суверенітету й територіальній цілісності України, а також він мав зв’язки з країною-терористом РФ.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Співробітники СБУ проаналізували масив доказів та висунули підозру про держзраду Михайлу Погребинському одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, відповідно до якої висловлювання та діяльність політтехнолога завдавали шкоду суверенітету і територіальній цілісності України.

Під час обшуків, які провели співробітники СБУ, було вилучено речі та документи, що свідчать про зв’язки політтехнолога Медведчука з Росією, зокрема, вилучили аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”. Також СБУ встановила фігурант справи був пов’язаний зі співробітниками спецслужб країни-агресора РФ, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям. До того ж Погребинський регулярно брав участь у пропагандистських програмах на росТБ, очолюючи так звану групу експертів.

Зараз СБУ проводить заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії в Україну.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що медведчуківського політолога Михайла Погребинського помітили у столиці Угорщини після його втечі з України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *