Кісінджер скандал – колишній глава Держдепу пророкує Росії поразку

Ексдержсекретар США Генрі Кісінджер прокоментував свої скандальні висловлювання щодо необхідності йти на територіальні поступки Москві, щоб відновити переговори для вирішення війни в Україні, яку розв’язала Росія.

Про це він розповів в інтерв’ю Інституту Берґгрюена.

Кісінджер заявив, що він мав на увазі повернення до стану речей на 24 лютого – початок повномасштабної війни Росії та України, оскільки визнання “придбань” Росією з того моменту буде “винагородою агресії”. За його словами, українська сторона має повернути окуповані за останні місяці території, а надалі буде можливість для переговорів.

В інтерв’ю він зазначив, що РФ вже програла стратегічно, оскільки бойові дії окупантів показали якісну зміну балансу сил у Європі. Йдеться про те, що Росія не змогла за допомогою своєї армії перемогти “більш слабкого сусіда”.

Колишній держсекретар США також наголосив, що страх Європи перед вторгненням Росії наразі перебільшений, а баланс сил кардинально змінився. Істотним чинником є ЗСУ, а додавши до них армію Німеччини та Польщі – картина зовсім змінюється. Як резюмував Кісінджер, РФ більше не має такої сили, яку вона представляла раніше.

Раніше “Апостроф” писав, європейським лідерам, які натякають на поступки перед Росією у вигляді українських територій, польський посол в Україні Бартош Цихоцький порадив віддати німецький Бранденбург або прикордонні між Францією та Іспанією гори Піренеї.

Нагадаємо, Кремль виношує плани об’єднання у новий єдиний федеральний округ у складі Російської Федерації півдня та сходу України. Йдеться про самопроголошені “ДНР-ЛНР”, окуповані території Херсонської та Запорізької областей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *