Членство України в ЄС – фон дер Ляйєн озвучила ключову дату

Європейська комісія озвучить свій висновок щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС до кінця наступного тижня, після чого заявку Києва розглянуть на засіданні Євроради в червні.

Про це повідомила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після розмови з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, пише “Укрінформ”.

Рекомендації щодо статусу кандидата в члени ЄС для України будуть створені вже до кінця наступного тижня, тобто близько 18 червня.

“Як ви знаєте, зараз Європейська комісія готує свої рекомендації – так званий висновок для країн-членів ЄС. Ми день і ніч працювали над цією оцінкою. Я вам у квітні пообіцяла, що ми будемо працювати над цим невтомно. Наші обговорення дозволять нам завершити цю роботу до кінця наступного тижня”, – зазначила фон дер Ляєн.

Також вона додала, що напрямок руху України відомий, і “це дуже заслужений напрямок”, тому ЄС цінує зусилля та рішучість української держави та її громадян на цьому шляху.

“Люди довели свою мотивацію і свою рішучу налаштованість, тому я переконана, що ми разом зможемо подолати цю страшну війну, спільно відбудуємо і модернізуємо цю прекрасну країну. Я хочу завершити словами “Слава Україні”, – наголосила глава Єврокомісії.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що нещодавно Європейський парламент підтримав резолюцію зовнішньої, безпекової та оборонної політики Євросоюзу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та рекомендував надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Також повідомлялося, що глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала вступ України до ЄС моральним обов’язком країн-членів блоку й закликала їх підтримати цей крок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *