Палацовий переворот на Донбасі – як має поводитися Україна

Україні необхідно буде тримати російських “гауляйтерів” із окупованих територій під прицілом та накласти на них персональні санкційні режими, що позбавлять усіляких благ цивілізації.

Такою думкою із “Апострофом” поділився політолог Віталій Кулик.

“Наразі потрібно стежити за призначеннями керівного складу “ЛНР”, насамперед “уряду” — це питання, пов’язані з контролем за економікою окупованих територій. Навряд чи Пушилина чи Пасічника замінять, але керівників “урядів” з числа громадян Росії їм призначать. Крім того, висадять цілий “десант” у банківську сферу, енергетику, залишки сільського господарства”, – заявив він.

За словами політолога, завдання України – не пропустити цих людей на увазі і домогтися запровадження щодо них персональних санкційних режимів. Він наголосив, що це має стосуватися всіх, аж до начальників ЖЕКів – ці люди мають бути засуджені, перед ними має бути закритий доступ до всіх благ цивілізації.

“Вони цього, до речі, не розуміють, і відрядження на Донбас розцінюють як новий щабель у кар’єрі, що дає змогу згодом взяти участь у переході влади після Путіна та його еліти, змінивши її на кірієнківську”, – зазначив Кулик.

Він додав, що “десант” з Росії бачить себе майбутніми губернаторами, міністрами та заступниками міністрів у РФ, але вони повинні зрозуміти, що через участь в окупації стануть настільки токсичними, що не зможуть отримати свій “шматок пирога” після відходу диктатора.

Також політолог поділився думкою щодо нової посади Кирієнка – йому потрібна роль куратора окупованих територій, щоб потіснити інші “вежі Кремля”, набути суб’єктності і стати якщо не спадкоємцем, то серйозним гравцем при майбутньому перерозподілі влади в Росії.

Читайте більше у матеріалі “Апострофа”: Новий куратор Донбасу з Кремля: з чим пов’язані кадрові перестановки в “ДНР”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *