Провокація на білоруському кордоні – Мінськ звинуватив Україну у польоті безпілотника

У рамках військових навчань, які було продовжено до середини червня, Білорусь сконцентрувала свої війська біля кордону і відразу звинуватила Україну в порушенні повітряного простору.

Про це свідчать повідомлення Міністерства оборони Білорусі.

У відомстві зазначають, що під час навчань 38-ї окремої ДШБ у рамках занять військовослужбовці тренувалися долати річку Прип’ять. Для відпрацювання було обрано ділянку місцевості, не підготовлену для сплаву техніки.

Водночас начальник департаменту міжнародного військового співробітництва та помічник голови Міноборони з питань міжнародного військового співробітництва Білорусі Валерій Ревенко заявив про порушення повітряного простору з боку України.

Він написав у Twitter, що це сталося в середу, 8 червня, о 15 годині 13 хвилин і додав, що зараз ведеться розслідування.

Як повідомлялося раніше, у Білорусі поширюють листівки із закликом служити за контрактом у Збройних силах РБ та обіцяють “високі” зарплати, а також соціальні пільги. Режим Лукашенка хоче збільшити чисельність своєї армії у рамках військових навчань.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *