Війна в Україні – карта бойових дій та останні новини 8 червня

105-й день продовжується повномасштабна війна Росії проти українського народу. Окупанти масового продовжують гинути, втративши вже понад 31 тисячу людей, тисячі танків та іншої військової техніки.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 7 червня


08:02 Генштаб ЗСУ повідомяє, що деякі російські військові продовжують втрачати будь-яку мотивацію воювати в Україні. Так, підрозділи зі складу 106-ї та 76-ї повітряно-десантної дивізії армії рф вже відмовились брати участь у бойових діях. І тепер вони їдуть додому з Луганської області.

07:52 Шольц заявив, що продовжує телефонувати Путіну, бо вважає, що може переконати президента РФ у “хибності нападу на Україну”.

07:45 США та союзники передають Україні протикорабельні ракети та шукають нові можливості більше їх постачати для захисту морських рубежів в умовах російської агресії, повідомляє “Голос Америки” з посиланням на власні джерела в Білому домі.

07:37 Від початку повномасштабної війни кількість жителів Маріуполя скоротилася у 5 разів. Статистика свідчить, що 200 тисяч маріупольців виїхали на підконтрольну територію України; 50-70 тисяч знаходяться в приазовських селищах або окупованих територіях сходу та півдня України; 47 тисяч депортовано або змушено виїхати на територію РФ та Білорусі; більше 22 тисяч вбито російськими військами; 100-120 тисяч маріупольців й досі перебувають у зруйнованому місті без базових побутових умов.

07:22 В Генштабі заявили, що наші воїни успішно стримують штурм в місті Сєверодонецьк, бойові дії тривають. В районі населеного пункту Тошківка наступ противника успіху не мав. Ворог також намагався просунутися на напрямку населеного пункту Устинівка, але українські захисники відкинули окупантів.

07:07 Арестович заявив, що перша техніка від США по ленд-лізу повинна прибути в Україну десь через 2-3 тижні.

06:59 Оновлена карта бойових дій:

06:55 Україні вдалося повернути тіла 210 захисників Маріуполя, більшість із них захищали “Азовсталь”.

06:53 Японія та НАТО активізують військову співпрацю у зв’язку з агресією РФ проти України. Міністр оборони Японії Нобуо Кіші заявив: “Японія сподівається на зміцнення зв’язків з європейськими країнами та вітає розширення участі НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні“.

06:50 Зеленський анонсував запуск наступного тижня “Книги катів” – інформаційної системи, в якій збираються підтверджені дані щодо військових злочинців та злочинців з російської армії.

Це конкретні факти про конкретних людей, винних у конкретних жорстоких злочинах проти українців“, – сказав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *