Война в Украине – карта боевых действий и последние новости 7 июня

Україна вже 104-й веде опір із початку повномасштабного вторгнення військ РФ. За офіційними даними окупанти втратили понад 31 тисячу людей, тисячі танків та іншої військової техніки. У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. У районі Слов’янська Росія сконцентрувала велику кількість військових.

Жителям Маріуполя загрожує епідеміологічна катастрофа: через пошкодження труб водопроводу та каналізації питна вода почне змішуватися з фекальними стоками, трупною отрутою та сміттєвими відходами – і вже заражена буде подаватись у житлові будинки.

У ніч проти 7 червня рашисти знову вдарили по Харкову.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 6 червня


07:30 Сьогодні розпочне роботу незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні, яка працюватиме до 16 червня. Члени комісії планують відвідати Львів, Київ, Харків та Суми і зустрітися з жертвами й свідками воєнних злочинів та внутрішньо переміщеними особами.

07:10 “Укрзалізниця” призначила на 7 червня один евакуаційний потяг. Рейс 234/233 відправиться о 16:30 за маршрутом Покровськ – Дніпро – Львів.

06:58 ЗСУ отримали військові джипи-всюдиходи Pinzgauer Vector 6×6, які можуть працювати як тягачі, і як медичні машини, і як машини глибинної розвідки, підтримки, зв’язку. Закупив машини спільно з партнерами один із військовослужбовців із позивним “Гора”, який до війни був успішним підприємцем.

06:46 В Миколаєві повідомляють про вибухи.

06:36 Японія оголосила про санкції проти російських банків “Россельхозбанк” та Московський кредитний банк. Також до списку потрапив Білоруський банк розвитку та реконструкції. Крім цього, Японія запровадить заборону на експорт у РФ товарів, що сприяють зміцненню промислової інфраструктури.

06:24 Своїми погрозами, щодо ударів по досі недоторканих об’єктах, Путін намагається зупинити постачання зброї в Україну та змусити нас підписати капітуляцію, вважає секретар РНБО Олексій Данілов.

Я категорично проти таких подій і вважаю, що капітуляцію має підписувати зовсім інша країна. Це моя публічна позиція. А те, що Путін може своїми ракетами пошкоджувати будь-яке наше місто, на жаль, це факт” – заявив він.

06:17 Ймовірно, окупанти ведуть обстріл із РСЗВ.

06:15 Оновлена карта бойових дій:

06:15 У Харкові в ніч проти 7 червня жителі багатьох районів міста чули потужні вибухи. Вибухи були чутні близько 2:50 та близько 6 ранку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *