Василь Небензя пішов із засідання ООН – у Раді безпеки розкритикували блокаду РФ українських портів, відео

На засіданні Ради безпеки ООН президент Європейської ради Шарль Мішель звинуватив Росію у військових злочинах в Україні, брехні та створенні глобальної продовольчої кризи. Після цього посол РФ в ООН Василь Небензя покинув зал.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Пан посол Російської Федерації, давайте будемо відвертими. Кремль використовує постачання продовольства як невидимі ракети проти країн, що розвиваються. Драматичні наслідки російської війни поширюються по всьому світу і ведуть до продовольчої кризи, штовхаючи людей до бідності та дестабілізації всього регіону“, – заявив Шарль Мішель.

Він наголосив, що відповідальність за цю продовольчу кризу цілковито лежить на Росії.

“Тільки Росія, незважаючи на кремлівську кампанію брехні та дезінформації. Я бачив це на власні очі в Одесі. Мільйони тонн зерна простоюють у контейнерах і кораблях, тому що в Чорному морі – військові російські кораблі, це російські атаки руйнують українську інфраструктуру, це російські танки, бомби та міни не дозволяють Україні сіяти та збирати. Кремль також зробив метою зерносховища та краде з України, покладаючи провину на інших – це пропаганда, чиста та проста пропаганда“, – сказав президент Євроради.

Після цих слів Небензя підвівся і пішов до виходу.

Пане посол, ви можете покинути зал. Можливо, це простіше, не чути правди, посол “, – сказав на це Шарль Мішель.

Вийшовши із зали засідань, російський посол заявив журналістам, що “не міг залишитися” і звинуватив Мішеля у “брехні”.

Як повідомляв “Апостроф”, глава Держдепартаменту Ентоні Блінкен заявив, що Росія заблокувала українські порти і шантажує цим світ. Така поведінка поставила під загрозу продовольчу безпеку багатьох країн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *