Вирок Юрію Гримчаку набув чинності – що відомо

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку – 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відсьогодні, з 2 червня, вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку набрав законної сили. Його обвинувачували за шахрайство та підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 190; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України відповідно).

Гримчака ув’язнять на 10 років та конфіскують майно. Також його було взято під варту у залі суду. Окрім цього, з колишнього заступника міністра з питань ТОТ стягнули майже 980 тис. гривень майнової шкоди, а ще 200 тис. гривень судових витрат.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що в 2020 році НАБУ закрило справу проти колишнього заступника міністра з питань ТОТ Гримчука, якого правоохоронці підозрювали в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *