Війна в Україні – карта бойових дій та останні новини 5 червня

В Україні 102-й день триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. Окупанти вже втратили понад 31 тисячу людей та тисячі одиниць бойової техніки. ЗСУ проводять успішні локальні контратаки в Сєвєродонецьку, а прогрес російських військ у прямих штурмах міста та ширших операціях щодо його оточення залишається повільним.

Вранці 5 червня окупанти знову завдали удару по Київській області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 4 червня


12:47 Протягом останньої доби ЗСУ здійснили контратаки у Сєвєродонецьку. Це, ймовірно, зменшило оперативний імпульс, який окупанти набрали завдяки зосередженню бойових підрозділів та вогневої потужності, повідомила британська розвідка. До складу російських військ у цьому районі входять військові, мобілізовані із резерву “ЛНР”. Ці війська погано оснащені та навчені, їм не вистачає важкої техніки в порівнянні з регулярними російськими частинами.

12:35 Попри погрози про притягнення до кримінальної відповідальності, загороджувальні загони з так званих “кадировців” та посилений контроль з боку “особістів” та прикордонників, російські окупанти всіма можливими способами намагаються залишити територію України.

12:10 Днями на Запоріжжі українські захисники знищили один наглядовий пункт російських загарбників, а також ударили по двох ворожих складах боєприпасів та знищили вантажний автомобіль з боєкомплектом.

11:55 Путін заявив, що, якщо Захід постачатиме Україні ракети більшої дальності, “РФ робитиме висновки і завдаватиме ударів по тих об’єктам, які поки не чіпає”.

11:38 Над Миколаївщиною військові моряки знищили ще дві ворожі ракети.

11:22 Маріупольці для отримання питної води мусять записатися до черги за два дні. Мало води в Маріуполі через падіння її рівня в природних джерелах забору. Проблеми в окупантів і з “гуманітаркою”: тепер її видають виключно людям пенсійного віку. Всім іншим — за “роботу”.

11:00 За попередніми даними, сьогодні вранці рашисти здійснили пуски ракет по Києву з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря. Українською ППО знищено одну крилату ракету.

10:21 Рашисти обстріляли Донецьк із Макіївки. Про це пишуть місцеві жителі.

10:10 Ракета, яка сьогодні вдарила по Києву, пролетіла занадто близько до Південноукраїнської АЕС. Маленький уламок ракети при потраплянні в енергоблок міг призвести до ядерної катастрофи.

09:53 Ракетні удари, які чули одесити зранку насправді сталися у сусідній Миколаївській області, повідомив речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

09:43 Оновлена мапа бойових дій.

09:30 До сьомого пакета санкцій ЄС увійдуть російський газ і розширений перелік банків, які будуть відключені від SWIFT, зокрема – “Газпромбанк”.

09:30 Біля берегів Швеції сьогодні розпочинаються військово-морські навчання 14 країн-членів НАТО Baltops-2022. До них приєднаються Швеція та Фінляндія, які подали заявки на вступ. Загалом буде залучено 45 бойових кораблів, 7 тисяч військовослужбовців та 75 літаків та вертольотів. В даний час в Балтійського моря знаходяться три американські бойові кораблі: великий десантний корабель ВМС США USS Kearsarge, на борту якого розміщуються підрозділи 22-го експедиційного батальйону морської піхоти, а також десантний транспорт-док USS Gun і ракетний есмінець USS Gravely.

09:30 Вранці над Обухівським районом Київської області було збито російську ракету. За попередніми даними, жертв та руйнувань немає.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *