Слуга народу входить до Альянсу лібералів та демократів

Президентська партія “Слуга Народу” орієнтується на ліберальний порядок та міцні демократичні інститути і може посилити європейську політику так само, як Україна здатна посилити ЄС.

Про це заявила глава партії Олена Шуляк, виступаючи на саміті Партії Альянс лібералів і демократів, що проходить у Дубліні, повідомляє пресслужба партії “Слуга народу”.

“Для нас партії, що входять до ОЛДЕ, є зразками політичних сил, відданих спільним цінностям єдиної Європи. А в Україні сьогодні ведеться боротьба за цінності свободи і демократії, боротьба за Європу та її майбутнє”, – зазначила Шуляк.

Вона розповіла про історію створення політичної партії “Слуга Народу”, яка з кількох десятків людей на початку свого існування перетворилася на потужну політичну силу.

“На сьогоднішній день наша велика політична команда налічує близько 10 тис. осіб, працюють жіноче та молодіжне крило партії”, – розповіла глава “Слуги Народу”.

За її словами, партія змогла запровадити найпослідовніші, системні та радикальні ліберальні реформи за часи незалежності України. Але реалізацію більшості з них перервало повномасштабне вторгнення Росії до України.

“Приєднання до “політичної сім’ї” партії “Альянс лібералів і демократів за Європу” як повноправного члена партії “Слуга народу” є одним із ключових пріоритетів у міжнародній політиці. У Європі багато політичних “сімей” та партійних конгломератів європейського рівня. Але ми не сумнівалися у тому, що найоптимальнішим варіантом для нас є приєднання саме до АЛДЕ”, – констатувала Шуляк.

“Ми впевнені, що приєднання нашої партії до Альянсу лібералів та демократів буде значущою подією як для української, так і для європейської політики. “Слуга народу” посилить АЛДЕ так само, як Україна посилить Євросоюз. Разом ми можемо більше. Разом ми переможемо!”, – підсумувала Шуляк.

Альянс лібералів та демократів за Європу – європейська партія, що включає ліберальні та ліберально-демократичні партії, що переважно діють у країнах ЄС. На національному рівні партії-члени АЛДЕ беруть участь в урядах 12 із 27 країн ЄС. Початок офіційного партнерства з лібералами Європи допоможе численній партії українського парламенту заручитися підтримкою європейських колег в умовах, коли Україна захищає себе та всю Європу від російської навали, резюмували у прес-службі “СН”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *