Провал війни в Україні – офіцер Андрій Ковальов пояснив, коли це сталося

Переломний момент у війні Росії проти України вже настав – це сталося, коли окупанти були змушені піти з Київської області. А для потужного наступу ЗСУ потрібна зброя, яку, ймовірно, Україна одержить у серпні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер 112-ї київської бригади територіальної оборони Збройних сил України Андрій Ковальов.

“Знаєте, часто запитують, коли настане переломний момент у цій війні. Я переконаний, що переломний момент у війні вже настав у боях за Київ, коли його було відбито. Я вже мовчу про солдатів, мотивацію російських офіцерів було фактично підірвано”, – сказав Ковальов.

Також він відзначив пригнічені настрої всередині російської партії війни, де чекали на швидку перемогу. У Росії закінчуються офіцери та кадрові фахівці, а еліту армії РФ було знищено на Гостомельському аеродромі.

“Рано чи пізно в Російській Федерації закінчаться ракети, а через введені санкції у них немає можливості збирати нові. Російська Федерація виснажується – і слава Богу – але санкції мають бути жорсткішими, щоб Росія виснажувалась швидше”, – додав офіцер.

Він припустив, що Путін може дійти бажання заморозити конфлікт або укласти мирний договір. Якщо зараз він пропонує все на своїх умовах, то, можливо, пропонуватиме на умовах, які задовольнятимуть Україну, США та ЄС.

“Очевидно, що не можна допускати заморозки цього конфлікту. І пан Данилов, і пан Буданов говорять про те, що у серпні надійде велика партія озброєння, яке може накреслити перелом у війні з Російською Федерацією. Очевидно, нам потрібне зараз озброєння для того, щоб наші війська перейшли у різкий і потужний контрнаступ на сході та півдні”, – висловив свою думку Ковальов.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Ми можемо звільнити Крим від окупантів, але є важлива умова – пресофіцер ТрО Києва

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *