Людмилу Денисову звільнено – чому зняли з посади українського омбудсмена

У вівторок, 31 травня, Верховна рада звільнила уповноваженого з прав людини Людмилу Денисову з посади.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

За звільнення Денисової проголосувало 234 парламентарі. Нового омбудсмена наразі не призначили.

Раніше спікер політичної сили “Слуга народу” Юлія Палійчук написала:

“Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри уповноваженому з прав людини Людмилі Денісової. Після цього питання про звільнення омбудсмена має бути розглянуте парламентським комітетом, а потім – на засіданні Верховної Ради”.

“Слуга народу” Павло Фролов аргументував бажання фракції відправити Людмилу Денисову у відставку тим, що, на думку нардепів, від початку війни Денисова не займалася своєю роботою.

“На превеликий жаль, з початку війни та великих страждань українців Денисова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Усі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук”, – написав Фролов.

Крім того, він звинуватив Денисову в тому, що вона довго перебувала за кордоном, де публікувала не підтверджені доказами повідомлення про скоєння сексуальних злочинів, зокрема щодо дітей, на окупованих територіях. За словами нардепа, така активність лише шкодила нашій країні та відвертала увагу світових ЗМІ від справжніх потреб України.

Нагадаємо, колишній уповноважений з прав дитини Микола Кулеба у квітні звинуватив омбудсмена Людмилу Денисову у співучасті у військових злочинах росіян. Російські окупанти викрали 58 вихованців будинку дитини, які переховувалися у підвалі однієї з церков у Херсоні. Про це загарбникам стало відомо з поста Денисової у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *