Білому дому слід надати Україні далекобійні РСЗВ

Рішення адміністрації президента США Джо Байдена надати Україні ракетні системи дальністю дії не більше 70 км є помилковим та веде до продовження війни.

Про це в ефірі NBC News заявив американський дипломат, посол США в РФ за адміністрації Барака Обами Майкл Макфол.

Відео із його виступом опублікував канал Fox News. На думку дипломата, Київ має отримати американські ракетні системи більше від дальності, щоб ефективніше захищатися від російських окупантів.

Політичну лінію Білого дому на недопущення ескалації з боку РФ Макл Макфол назвав “програшною стратегією”.

“Невже ми нам не слід більше довіряти українцям, які краще за нас знають про свої інтереси в безпеці?… Зрештою ця війна (РФ проти України – “Апостроф”) може завершитися, лише за трьома сценаріями. Перший – Путін завоює всю Україну. Другий – Україна витіснить росіян зі своєї території. Або ж третій варіант, коли на полі бою виникне патова ситуація. На мою думку, ми повинні підтримати другий або третій сценарії, давши українцям те, чого вони потребують для досягнення своїх цілей” , – заявив Майкл Макфол.

Днем раніше дипломат у свій Twitter критично прокоментував новину про те, що Білий дім розглядає постачання України реактивних систем залпового вогню (англійська абревіатура – MLRS) за винятком далекобійних модифікацій.

“Це рішення залишається помилковим. Росія використовує далекобійні РСЗВ проти України, і ми повинні надати українцям аналогічні засоби. Інакше українські військові, які використовують РСЗВ малого радіусу, будуть у небезпеці, намагаючись протидіяти росіянам з більш далекобійними системами”, – зазначив американський дипломат.

Як раніше повідомляв “Апостроф”, ЗСУ отримають нову партію американських MLRS, але дальність їхньої дії не дозволить завдавати удару по території країни-терористки РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *