Українські букмекери залишились у Росії під новою назвою

Українська букмекерська компанія Parimatch “продовжує працювати у Росії, але з новим власником”.

Про це пише РБК-Україна.

Раніше в Росії Parimatch працювала через компанію ТОВ “Бетрінг”, яка у березні поточного року заявила про зміну бренду на Paribet.

“Трохи пізніше – у квітні – цей новий бренд перейшов під іншу юридичну особу, а вже 26 квітня 2022 відбулася зміна власника цієї компанії. Новим номінальним власником Paribet (раніше Parimatch) стало створене всього за 11 днів до цього АТ “Тріпл Ві”, – пише видання.

Згідно з реєстраційними даними, АТ “Трипл Ві” було засновано 15 квітня 2022 і зареєстровано в Москві. Генеральним директором та кінцевим бенефіціарним власником АТ “Трипл Ві”, а відповідно Paribet є громадянка РФ Далецька Вероніка Юріївна. Жодних даних про її професійну діяльність у відкритих джерелах журналістам знайти не вдалося. Також немає інформації і про те, щоб Далецька раніше керувала чи володіла якимось суттєвим бізнесом.

Як сказано в матеріалі, компанія “зберегла всі спонсорські контракти (наприклад, з чеченським ФК “Ахмат”) та колишніх амбасадорів (Андрій Тихонов). Крім цього, мобільний додаток Paribet, згідно з історії оновлень AppStore, є “правонаступником” програми Parimatch – під час одного з оновлень програми, бренд Parimatch просто змінився на Paribet.

Раніше політолог Юрій Романенко назвав букмекерську компанію Parimatch серед українських підприємств, які продовжують заробляти в Росії та Білорусі через 3 місяці війни, і спонсорувати агресора. Народний депутат Людмила Буймістер, коментуючи роботу українських компаній, зокрема Parimatch, в РФ та Білорусі заявила, що такий бізнес не має права існувати в Україні. Керівник бюджетного комітету Верховної ради Данило Гетьманцев запропонував запровадити додаткові податки для компаній, що працюють на окупантів, та спрямовувати ці кошти на відновлення зруйнованої російськими військами інфраструктури України.

У 2021 році одним із спонсорів грозненської футбольної команди “Ахмат” (включеної США до списку санкцій на підставі “Глобального акту Магнітського”) стала букмекерська контора PariMatch. На постері анонсу матчу між російськими клубами “Краснодар” та “Ахмат”, який відбувся 21 травня, титульним спонсором клубу, який пов’язують із головою Чечні Кадировим, продовжує бути Parimatch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *