Антипутінська коаліція – які цілі вона має виконувати

Через агресивну політику Росії країни Заходу створюють антипутінську коаліцію, яка має стримати надмірно войовничий настрій Кремля.

Про це “Апострофу” розповів надзвичайний та повноважний посол України Володимир Василенко.

На його думку, надзвичайно важливим залишається точне визначення завдань та цілей антипутінської коаліції. Ними мають стати:

1. Надання Києву всебічної військової допомоги, у тому числі шляхом швидкого безперебійного постачання важкої наступальної зброї для досягнення перемоги над Росією, сприяння підвищенню ефективності ЗСУ та розвитку української оборонки.

2. Координація санкційної політики та застосування учасниками коаліції конкретних заходів щодо Росії для досягнення економічного колапсу та краху путінського режиму.

3. Притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності як держави за грубі та системні порушення міжнародного правопорядку та індивідуальне кримінальне покарання вищого військово-політичного керівництва за скоєння міжнародних злочинів.

Як підкреслив відомий український дипломат, відповідальність Росії має супроводжуватись повним демонтажем путінського режиму. Тільки так можна відновити мир, справедливість і міжнародний правопорядок.

Василенко вважає абсолютно неприпустимим українсько-російське повоєнне врегулювання в умовах збереження путінського режиму та поступок Росії на основі її неправомірних вимог. Таке врегулювання заохочуватиме Росію до нової війни, в яку знову так чи інакше будуть втягнуті інші держави.

“Для запобігання цьому мирний договір України з Росією має бути підписаний державами антипутінської коаліції і мусить передбачати міжнародно-правову відповідальність Росії за злочин агресії, вчинений не лише проти України, а й проти Республіки Молдова, Чеченської Республіки Ічкерія, Грузії. Сучасна Росія є системним злом, яке вимагає системного та повного покарання”, – каже дипломат.

На військово-політичне керівництво Росії має бути покладено індивідуальну кримінальну відповідальність за всі міжнародні злочини, скоєні в ході всіх агресивних воєн, які Росія вела після розпаду СРСР, додав він.

Більше читайте на “Апострофі” у статті: Антипутінська коаліція: чому Захід приречений об’єднатися

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *