Війна РФ Україна – Олаф Шольц виступив зі зверненням, відео

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму відеозверненні до українців заявив, що президент РФ не повинен перемогти.

Про це він повідомив у відеозверненні перед марафоном у Берліні.

“Путін не повинен перемогти – ми пам’ятатимемо всіх, чиї життя забрала російська агресія. Ми думаємо про всіх, хто втратив свої будинки, хто живе у страху перед російськими бомбами та танками. І ми пам’ятаємо всіх, хто героїчно бореться за свободу України проти тиранії”, – заявив Шольц.

За його словами, Німеччина разом із українським народом з того дня, коли РФ напала на Україну. Канцлер наголосив, що його країна разом із партнерами працює над наданням міжнародної підтримки, планом відновлення України після війни, а також над тим, щоб не дати впасти українській економіці.

Раніше “Апостроф” розповідав, 28 травня відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном та федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцем. Лідери ЄС закликали російського диктатора до негайного перемир’я та виведення військ з України.

Нагадаємо, Канцлер ФРН Олаф Шольц також підтримав курс свого уряду з постачання озброєння Україні. Політик вважає, що російському президенту Володимиру Путіну не має “зійти з рук” розв’язана ним війна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *