Переговори Ердогана із Зеленським та Путіним 30 травня – названо предмет розмови

Президент Туреччини Тайіп Ердоган проведе у понеділок, 30 травня, телефонні переговори з російським диктатором Володимиром Путіним та українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков російському пропагандистському інформагентству РІА “Новости”.

“Так. У планах є (розмова з Ердоганом – “Апостроф”)”, – заявив Пєсков.

Як передає слова Ердогана РІА “Новости”, турецька сторона закликатиме лідерів двох країн використати дипломатію у питанні війни в Україні, яку розпочала Росія своїм повномасштабним вторгненням на українську територію.

“У понеділок у мене будуть телефонні дзвінки з президентами як Росії, так і України. Ми і надалі закликатимемо сторони використовувати канали діалогу та дипломатії”,зазначив президент Турецької Республіки.

Раніше “Апостроф” писав, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що у разі нападу РФ на одного з союзників НАТО Північноатлантичний альянс дасть необхідну відповідь. Але НАТО не втручатиметься у війну в Україні.

Нагадаємо, у Кремлі назвали умови для зустрічі Путіна та Зеленського. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що можливій зустрічі президентів Росії та України має передувати детальне опрацювання тексту домовленостей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *