Блокада експорту зерна з України – як агресор добивається скасування західних санкцій

У Міністерстві оборони Британії прокоментували пропозиції Росії про розблокування портів та експорту зерна з України. Йдеться про заяву заступника глави МЗС РФ Андрія Руденка.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Посадовець заявив, що Москва нібито готова надати гуманітарний коридор для відновлення експорту української сільськогосподарської продукції. На це в Росії очікують на розмінування узбережжя поблизу порту Одеси, а також скасування санкцій.

У британському Міноборони назвали дану заяву одним зі свідчень сучасної міжнародної риторики Росії, коли Кремль демонструє політичну волю нібито для забезпечення продовольчої безпеки, а відповідальність на її виконання покладає на західні країни.

У відомстві зазначили, що міни з’явилися біля українського узбережжя та біля одеського порту через російську військову загрозу, а також те, що заклик Росії скасувати санкції говорить про наслідки, які вони мали для нинішнього режиму РФ.

Як повідомляв “Апостроф”, віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас заявив, що НАТО або Рада Безпеки ООН мають надати необхідні військово-повітряні, сухопутні та військово-морські сили з метою організації гуманітарних коридорів для постачання зерна з портів України. Блокування Росією українських портів може призвести до виникнення продовольчої кризи через неможливість експорту української сільськогосподарської продукції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *