Війна в Україні – у Пентагоні оцінили ситуацію в Україні

Бойові дії на Донбасі проходять дуже динамічно і ситуація на фронті змінюється з кожним днем.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони США, яке слідкує за повномасштабною війною в Україні.

За даними Пентагону, підрозділи Збройних сил продовжують чинити опір ЗС РФ. Зокрема, українська армія успішно відкидати окупантів у Харківській області, змушуючи росіян зосереджувати всі зусилля на Донбасі.

У Міноборони США визнають, що ЗС РФ мають частковий успіх на Донецькому напрямку, проте бойові дії відбуваються дуже динамічно, через що ситуація на фронті змінюється з кожним днем.

У звіті Пентагону також сказано, що Сполучені Штати докладають усіх зусиль, у тому числі щодо постачання озброєння, щоб підрозділи ЗСУ здобули перемогу у війні проти Росії. Міноборони США також сумнівається, що Кремль зацікавлений у дипломатичному врегулюванні конфлікту, оскільки президент РФ Володимир Путін не виявляє жодного інтересу до переговорів.

“Путін може прямо тут і зараз зробити правильну справу: вивести війська і сісти за стіл переговорів із Володимиром Зеленським і вести сумлінні переговори. Зараз не схоже, щоби була надія на такі переговори”, – цитує Пентагон представника відомства Джона Кірбі і зазначає, що Володимиру Путіну за три місяці повномасштабної війни не вдалося досягти жодної стратегічної мети.

Також читайте матеріал “Апострофа”: Активізація армії Білорусі на кордоні та оборона Донбасу: онлайн подій війни 28 травня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *