Війна Росія Україна – Зеленський назвав ціну перемоги над окупантом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому важливо звільнити всі українські території, які окупувала Росія. Але деякі території доведеться повертати не військовим шляхом, а за столом переговорів із РФ.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу NOS.

Я не вважаю, що військовим шляхом ми можемо відновити повністю усю нашу територію. Якщо ми вирішимо йти саме таким шляхом, то ми втратимо сотні тисяч… Так, кожен українець хоче, щоб і Донбас, і Крим ми повернули військовим шляхом. Я думаю, що ми повинні як мінімум повернутися до 24-го числа, звідки ми почали, з вторгнення. І після цього ми можемо говорити про відстоювання нашої території шляхом дипломатії“,вважає глава української держави.

Водночас він наголосив, що Україна точно виграє цю війну.

“Питання, якою ціною. І питання часу”, – уточнив Зеленський.

Також президент зазначив, що Україна може воювати із Росією, але не до останнього громадянина.

“Якщо їм все одно, то мені не все одно”, – запевнив він.

Зеленський також додав, що якщо й домовлятися про щось із РФ, то тільки з російським президентом Володимиром Путіним, оскільки тільки він вирішує щось у своїй країні.

“Кінцева мета одна – повернути мир у нашу державу”, – уточнив український лідер.

Раніше ми повідомляли, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на заяву прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова щодо територіальних поступок на користь країни-агресора.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що Україна може провести додаткову мобілізацію і “боротиметься до останнього солдата”, але не піде на поступки Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *