Політолог розкритикував букмекерів за роботу у Росії

Через три місяці з початку війни низка українських компаній продовжують працювати в Росії та Білорусі, і спонсорувати агресора, серед них букмекерська компанія Parimatch.

Про це написав політолог Юрій Романенко у Facebook, пише РБК-Україна.

“Є чимало українських компаній, які продовжують заробляти на ринку агресора і платять там податки. Хто “відзначився”: Parimatch – компанія відкрито продовжує працювати в Білорусі, яка відіграє ключову роль в агресії Росії проти України. У Росії ліцензія нібито відкликана, але всі контракти продовжуються. Явно все каламутно”, – написав Романенко.

Він нагадав, що з початку вторгнення Росії багато міжнародних компаній пішли з російського та білоруського ринку самостійно або під тиском громадськості, не бажаючи спонсорувати агресора, але деякі українські продовжують там працювати.

За словами Романенка, серед них також кондитерські компанії Конті та Roshen, продукція яких доступна в магазинах у Білорусі та Росії, косметична компанія Make UP, що виробляють алкогольні напої Хортиця та Оболонь.

“Компанії Хортиця та Оболонь публічно заявили, що відкликають свої бренди з російського ринку. Проте і пиво Оболонь, і горілка Хортиця, як і раніше, доступні в магазинах Ашан, Переросток та інших торгових мережах РФ”, – зазначив Романенко.

Нагадаємо, раніше народний депутат Людмила Буймістер, коментуючи роботу українських компаній, зокрема, Parimatch, у Росії та Білорусі заявила, що бізнес, який продовжує працювати з країною-агресором, не має права існувати сьогодні в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *