Одеський регіонал готувався стати гауляйтером у разі окупації регіону

В Одесі колишній регіонал та бізнесмен Леонід Клімов розраховував на роль гауляйтера у разі окупації України російськими військами.

Про це розповів журналіст Сергій Іванов та закликав голову Одеської ОВ Максима Марченка звернути увагу.

Клімов – колишній нардеп від Партії регіонів, голосував за Харківські угоди та диктаторські закони 16 січня. Входив до близького кола Януковича. Після його втечі Клімов почав втрачати вплив та активи: у 2021 Одеський апеляційний суд ухвалив стягнути з нього 309 млн грн на користь НБУ за рахунок погашення боргу за кредитом, а після відмови платити – заарештував його спортивно-оздоровчий комплекс “Люстдорф”.

“Перед війною Клімов виїхав до Австрії, де й вичікував слушний момент повернутися до Одеси. За його розрахунками, росіяни мали повернути Януковича на Банкову, а той, своєю чергою, мав би всіляко віддячити Клімову за вірність”, – написав Сергій Іванов.

За його даними, після провалу наступу росіян на півдні Клімов якийсь час залишався в Австрії, після чого повернувся до Одеси і почав активно комунікувати з місцевими політиками та бізнесменами, щоб “промацати ґрунт і створити коло прихильників Росії”.

Сергій Іванов закликав одеський істеблішмент відмовитися від будь-яких контактів із Климовим, якого назвав “законсервованим колаборантом”.

“Упевнений, наші спецслужби вже займаються діяльністю цього колаборанта”, – написав журналіст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *