Війна в Україні – Путіним незадоволені у Кремлі

Президент Росії Володимир Путін, який розв’язав повномасштабну війну в Україні, налаштував проти себе все своє оточення – як прихильників, так і противників війни, і йому вже шукають наступника.

Про це пише “Медуза”.

Як стверджують джерела заблокованого в РФ видання, серед впливових людей Росії практично немає задоволених Путіним – бізнес і багатьох урядовців не влаштовує, президент розпочав війну, не подумавши про масштаби санкцій, з якими неможливо нормально жити. Прихильникам війни, у свою чергу, не подобаються темпи “спецоперації” та відсутність “рішучості”.

Так звані “яструби” вимагають широкої мобілізації та війни до взяття Києва. Проте, за словами джерел, Кремль на загальну мобілізацію не готовий, оскільки це може викликати протести навіть у лояльному до Путіна російському суспільстві.

У свою чергу “партія миру”, до якої входять найбільші бізнесмени та більшість “цивільних” чиновників, – також розчарована Путіним. Вони незадоволені тим, що з його боку немає реальних кроків щодо досягнення миру з Україною. А ось численні труднощі в економіці – очевидні.

“Проблеми вже видно, а в середині літа вони просто посипляться з різних боків: транспорт, медицина, навіть сільське господарство. Ніхто про такий масштаб просто не думав “, – сказав один із співрозмовників видання про проблеми в РФ через війну з Україною.

На цьому тлі у владі РФ дедалі частіше обговорюється тема “майбутнього після Путіна”. Йдеться не про те, що готується змова, але є розуміння та побажання, що Путін не керуватиме Росією вже в найближчій перспективі.

За словами джерела, у Кремлі негласно розглядаються навіть ймовірні наступники Путіна. Серед них мер Москви Сергій Собянін, заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв та перший заступник голови АП Сергій Кирієнко.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що політолог та історик Валерій Соловей розповів про серйозні діагнози Володимира Путіна – онкологічний, неврологічний і пов’язаний з психікою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *