Українські букмекери працюють із клієнтами з Росії та Білорусі

Українська букмекерська контора Favbet, яка працює також під брендом Favorit, попри війну Росії проти України та свою офіційну заяву про припинення роботи з РФ, продовжує обслуговувати громадян цих країн, приймати від них ставки та виплачувати їм виграші.

Про це у своїй публікації “Нічого особистого, лише бізнес: як український букмекер Favbet не сплачує податки та працює з росіянами” повідомляє видання “Дело”.

На початку березня 2022 компанія Favbet офіційно заявила, що більше не працює з Росією і пішла з ринку Білорусі, де мала також офлайн-точки прийому ставок.

“При реєстрації на сайтах Favbet і Favorit у списку країн, що випадає, сьогодні дійсно немає Росії та Білорусі. Однак це лише офіційно та формально. Насправді співробітники контор люб’язно підкажуть і допоможуть користувачеві з країни-агресора отримати послуги з прийому ставок з подальшою виплатою їм виграшів”, – йдеться у публікації.

Журналісти звернулися в онлайн-підтримку сайту Favbet з питанням, чи можна зареєструватися громадянинові РФ, якщо він має ще паспорт іншої країни, наприклад, Ізраїлю і, наприклад, латвійський номер телефону. На це, зазначає видання, оператори Favbet стали допомагати користувачеві з РФ. “Раді вас бачити”, “Дякую за очікування”, “Було дуже приємно поспілкуватися”, – відповідали росіянину співробітники української букмекерської компанії Favbet.

Видання зазначає, що і до сьогодні ця букмекерська компанія не відрізнялася проукраїнською позицією. До 24 лютого 2022 Favbet та Favorit відкрито працювали з громадянами РФ, попри восьмирічну агресію останньої проти України. Більше того, компанія всі ці роки обслуговувала гравців з окупованих міст Донбасу та виплачувала їм виграші, що підтверджується відгуками та зверненнями людей із ОРДЛО в онлайн-підтримку українських букмекерів.

“Попри агресію РФ усі ці роки Favbet не бачив нічого ганебного в тому, щоб дозволяти громадянам цієї країни продовжувати робити ставки в українській букмекерській конторі та виплачувати їм виграші. Всі ці роки російські букмекерські оглядачі активно залучали росіян робити ставки в Favbet та Favorit, називаючи їх чи не одними з найкращих букмекерських контор, на що росіяни охоче відгукувалися. Причому зайти на сайти Favbet та Favorit забороняли російські контролюючі органи, але не українська компанія – через VPN або ТОР можна було спокійно реєструватися та грати. І отримувати виграші”, – йдеться у публікації.

Журналісти зазначають, що таким чином заяви Favbet і Favorit про неможливість працювати з росіянами та білорусами під час військової агресії цих країн є лише прикриттям. Більш того, Favbet продовжує ухилятися від сплати податків в український бюджет від своєї букмекерської діяльності – компанія досі майже через 2 роки після легалізації азартних ігор в Україні, не отримала ліцензію на букмекерську діяльність, за яку вона повинна щорічно сплачувати до бюджету України 108 млн грн.

Засновником Favbet є відомий на гральному ринку Андрій Матюха. За інформацією видання, за кілька днів до початку вторгнення РФ в Україну він виїхав із України і перебуває у Хорватії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *