Кордон Польщі та України – Дуда анонсував спрощення переходу

У неділю, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда та лідер українського народу Володимир Зеленський у Верховній Раді України заявили про домовленість щодо двосторонньої угоди, яка спрощує перетин кордону громадянами між країнами.

Про це сказав президент України у своїй промові у ВР у Києві, передає “Європейська правда”.

“Ми рідні. І між нами немає бути кордонів чи барʼєрів. Український і польський народи ментально вони давно не розділяють. Тож, ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній Угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу”, – повідомив Зеленський.

Він впевнений, що всі необхідні рішення як для статусу кандидата для України в ЄС, так і повноправного її членства будуть ухвалені, у тому числі, завдяки “багатолітньому захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті”.

Український глава держави висловив подяку президентові Польщі за спільну з лідеркою Словаччини Зузаною Чапутовою ініціативу щодо переконання європейських колег, які поки що не визначились щодо статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

Нагадаємо, 22 травня президент Польщі Анджей Дуда став першим главою іноземної держави, який з початку війни виступив у Верховній Раді України у Києві. Із промовою виступив також президент України Володимир Зеленський. Дуда пообіцяв зробити все для того, щоб Україна стала членом Європейського союзу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *