Війна в Україні – зведення Генштабу на 20 травня, карта і останні новини

Триває 86-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір п’ятниці, 20 травня, ворог веде наступальні дій у Східній операційній зоні.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Окупанти завдають ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах в Україні. Тривають артилерійські обстріли українських міст, що призводить до численних жертв серед мирного населення.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи Збройних сил Білорусі (до семи батальйонів) на ротаційній основі виконують завдання з прикриття ділянки українського кордону.

На окремих полігонах у Білорусі розгорнуто два ракетні дивізіони тактичного ракетного комплексу “Точка-У” та дивізіон реактивної системи залпового вогню “Смерч”.

На Сіверському напрямку противник здійснює повітряну розвідку із застосуванням БпЛА, продовжує інженерне обладнання позицій на території РФ уздовж кордону України.

На Слобожанському напрямку агресор бив з артилерії по позиціях ЗСУ на північ від Харкова. Завдав авіаційних ударів та провів дистанційне мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони.

На Слов’янському напрямку противник веде наступальні дії, перегруповує війська, накопичує матеріально-технічні ресурси. Ворог обстрілював з артилерії позиції наших військ на південь та південний захід від Ізюм.

У районі Яремівка противник намагається навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

На тимчасово зайнятих територіях Харківської області ворог продовжує блокувати роботу українських операторів стільникового зв’язку, здійснює розповсюдження пропагандистських матеріалів, намагається налагодити трансляцію російських теле- та радіоканалів.

На Донецькому напрямку ворог намагається вести активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманському та Сєвєродонецькому напрямках противник обстрілював позиції наших підрозділів в районах Лимана, Сіверська, Лисичанська та Сєверодонецька.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, веде наступ, намагається оволодіти новими рубежами у районі Попасної, успіху не має.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії та штурмової авіації, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Новомихайлівка (10 км на південь від Мар’їнки), успіху не мав.

У Маріуполі ворог проводить фільтраційні заходи стосовно місцевого населення.

На Новопавлівському, Криворізькому, Херсонському та Запорізькому напрямках противник продовжує обстріли підрозділів наших військ.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог намагається утримати зайняті рубежі, веде розвідку, інженерне обладнання позицій і логістичне забезпечення підрозділів. Ворог продовжує інженерні роботи з обладнання другої лінії оборони.

З метою перешкоджання наступу наших підрозділів провів мінування мосту через річку Інгулець в районі Давидового Броду.

У рамках комплектування підрозділів, які зазнали втрат, у районі Чорнобаївки противник здійснив переміщення близько 130 одиниць військової техніки.

На Таврійському напрямку ворог проводив заходи з логістичного забезпечення військ.

На Бессарабському напрямку російські спецслужби вживають заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні. Знову поширено інформацію про мінування об’єктів соціальної інфраструктури та так званих “державних” закладів у містах Тирасполь, Бендери, Дубоссари та Рибниця.

Нагадаємо, в Україні ЗСУ звільнили від російської окупації 1016 населених пунктів, там працюють гуманітарні штаби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *