Війна в Україні – які прогнози Зеленського

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що Україна переможе у війні з Росією, але це буде дуже складно. Водночас є деякі питання, які, крім за столом переговорів, неможливо вирішити, зокрема бажання України повернути всі окуповані Росією українські території.

Читайте також: Ракетний щит України: як утримати Росію в майбутньому

Про це він повідомив в інтерв’ю “Україні 24” в етері телемарафону UAРазом.

Я впевнений, що буде перемога. Я з цим живу з першого дня. Упевнений, що ми йдемо саме цим шляхом. Тут немає альтернативи і тут у мене немає жодної дипломатії – зрозумілий курс. Навіть при курсі в Європейський Союз ми використовуємо різні шляхи і різні підходи, тому що люди різні. А з Росією, з цією війною лише один курс, один шлях та одне розуміння , – зазначив Зеленський.

За його словами, закінчувати війну доведеться дипломатичним шляхом, чому передуватиме складна і кривава війна.

Не ми починали війну, але нам її закінчувати. Я думав, що закінчити війну можна виключно діалогом. Зараз я розумію, що завершення також буде дипломатичним, саме завершення. Але, на жаль, я думав, що це діалог, у якому відповідний термін, що в ньому можна буде знайти відповіді на багато питань і багато рішень з російською стороною”, – розповів глава української держави.

Проте президент додав, що наразі триває складна війна, тому і перемога буде кривавою та складною.

“Вона буде кривавою, вона точно буде в бою, але результат точно буде у дипломатії”, – наголосив він.

Зеленський вважає, що у планах українського уряду повернути абсолютно всі свої території, які незаконно відібрала Росія, включаючи Крим та окремі території Донецької та Луганської областей.

Є деякі питання, які крім як за столом переговорів ми не зможемо закінчити. Адже ми хочемо повернути все, а РФ не хоче нічого віддавати. Тому все одно результат буде такий”, – заявив лідер українського народу.

Нагадаємо, президент України Володимир названий найвпливовішою людиною планети 2022 року – він набрав найбільше голосів у відповідному опитуванні читачів Time.

Також читайте у матеріалі “Апострофа”: Путін дуже поспішає, у нього залишилося 2-3 місяці – політичний аналітик із США

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *