Війна в Україні – Подоляк заявив про початок фінальної фази

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що зараз війна з Росією переходить у фінальну фазу під назвою “контрнаступ”, але невідомо скільки вона триватиме. Окупанти хочуть перейти у позиційну війну.

Читайте також: Масовані обстріли Донбасу та терор населення від окупантів: онлайн подій війни 21 травня

Про це він повідомив в інтерв’ю “Україна 24 ” в етері телемарафону UAРазом.

“Ми зараз входимо у фінальну фазу. Питання – скільки часу вона займатиме. Вона може затягнутися трошки, бо росіяни, при всіх гучних заявах, сконцентрували залишки своїх ресурсів і хочуть перейти в так звану позиційну війну. Вони хочуть окопатися на певних частинах території , як вони робили у 2015 році”, – розповів Подоляк.

Він вважає, що дії окупантів дуже примітивні та передбачувані.

Вони окопалися на певних територіях, починають туди завозити своїх клоунів із Криму, з окупованих частин Донецької та Луганської областей, з Росії мігрантів, які створюють картинку на кшталт: “до нас тут хочуть приєднатися Запорізька область, Херсонська тощо, – уточнив радник глави ВП.

За словами Подоляка, Україні зовсім не вигідна затяжна війна, але потрібно деблокувати всі українські області, включно з Донецькою, Луганською та Кримом.

Україні потрібно деблокувати всі наші області, включаючи Донецьку та Луганську. Україні потрібно вигнати всіх цих “дивних хлопців” подалі. Ця фаза війни, яка називатиметься фазою контрнаступу, буде досить жорсткою для нас, і, на жаль, ми втрачатимемо своїх людей… Але нам доведеться цю криваву фазу звільнення своїх територій, у будь-якому разі, прожити, – наголосив радник голови ОП.

На поступки щодо територій Україна йти не буде. Якщо зараз залишити Херсонську область окупованою, а війну тимчасово закінчити, то немає жодних гарантій, що за рік-два російські загарбники не захочуть собі забрати ще інші сфери української держави, вважає Подоляк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський упевнений, що Україна переможе у війні з Росією, але це буде дуже складно. Водночас є деякі питання, які, крім за столом переговорів, неможливо вирішити, зокрема бажання України повернути всі окуповані Росією українські території.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *