Постачання MLRS для України – Зеленський зробив заяву про Рамштайн-2

Президент України Володимир Зеленський очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу, яка відбудеться у понеділок, рішення про передачу американських реактивних систем залпового вогню MLRS. Раніше в Раймштайні вже проходила історична зустріч.

Як повідомляє Укрінформ, про це глава Української держави заявив на спільному брифінгу з прем’єр-міністром Португалії Антоніу Кошту у Києві.

“Такі зустрічі – це вже позитивний результат… Ми очікуємо позитиву щодо поставкм MLRS. У мене немає секретів. Ми звертаємося до всіх країн щодо поставок MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу та звільняти свою територію”, – заявив Зеленський.

Глава держави звернувся до представників країн, які бояться надавати Україні відповідне озброєння начебто через можливе використання його для наступу на РФ. Він нагадав, що українці ведуть війну на своїй території.

“Якщо хтось із країн Європи звик, що Донбас – це окупована територія Росії, то я хочу сказати, що це не дуже хороша звичка. Це наша територія”, – наголосив глава держави.

Зеленський також розповів, що Росія на різних рівнях шантажує держави світу через передачу України MLRS-систем.

“Не треба боятися – треба об’єднуватися. Об’єднання – це те, чого боїться Російська Федерація. Вона побоюється міцного об’єднання, що Європейський Союз і Сполучені Штати діятимуть як один організм. Для нас це дуже важливо. Нам дуже потрібна предметна допомога”, – наголосив Президент.

M270 MLRS – американська універсальна пускова установка, що використовується в якості РСЗВ і установки для запуску тактичних ракет.

Нагадаємо, раніше в Міноборони заявили про те, що українська армія потребує танків, бронемашин, засобів ураження на довгих дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *