Переговори України та Росії про мир – у Ватикані зробили заяву

Ватикан готовий посприяти справжньому переговорному процесу між Україною та Росією. Таку готовність підтвердив міністр закордонних справ Ватикану архієпископ Павло.

Про це він заявив у п’ятницю, 20 травня, перебуваючи з візитом у Києві, повідомляє CNN.

Архієпископ Павло зауважив, що переговори є “справедливим шляхом до справедливого і постійного вирішення” війни в Україні. Він поділився своїми переживаннями про те, що важко переносить усвідомлення того, що іншим людям доводиться потерпати від насильства, втікати від війни.

“Віра в Бога і в людство змушує нас бути наполегливими у пошуку миру через молитву, слова та вчинки і не піддаватися легко на величезні виклики. Я запевняю вас, що як Святіший Отець, так і його найближчі співробітники, включаючи мене, дуже страждають від багатьох смертей, різного роду насильства, руйнування міст та інфраструктури, розлуки стількох сімей, мільйонів переміщених людей і біженців“, – додав він.

Архієпископ розповів, що візит в Україну на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби планувався “досить давно”, але досі йому заважали “перешкоди”, зокрема проблеми зі здоров’ям через коронавірусну пандемію.

Він з українськими посадовцями поклав квіти до Меморіальної стіни загиблих захисників України.

Раніше Папа Франциск неодноразово закликав до миру. Так, Ватикан заявляв, що готовий зробити “все можливе”, щоб допомогти досягнути домовленості про припинення вогню та посередництва щодо припинення війни в Україні.

Нагадаємо, що раніше державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін в інтерв’ю Vatican News заявив, що Ватикан готовий зробити все можливе, щоб допомогти у досягненні припинення вогню та посередництві у припиненні війни в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *