Глава МІУ назвав терміни відновлення в Україні після війни

Команда Міністерства інфраструктури України у щоденному режимі опрацьовує перелік зруйнованих об’єктів інфраструктури. Відомство також визначило дорожню карту допомоги, яка необхідна Україні зараз та потрібна буде для подальшого післявоєнного відновлення.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками участі щорічного Саміту міжнародного транспортного форуму, інформує пресслужба Мінінфраструктури.

“Дії агресора призводять до негативних наслідків для всього світу. Я щиро вдячний своїм колегам з усього світу, які підтримують Україну з перших днів війни. Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо відбудувати зруйноване за два роки”, – наголосив він.

Учасники саміту, в якому взяв участь Кубраков, також прийняли документ про “Заклик до дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України”. У ньому всі присутні очільники транспортних галузей виказали одностайну підтримку України та зобов’язались припинити будь-яку співпрацю з росією та білоруссю.

“Я щиро вдячний за підтримку Великобританії, Німеччині, США, Литві – ініціаторам прийняття “Заклику до дій” і всім країнам, хто приєднався до цього документу і був не байдужий у цей складний час”, – наголосив Кубраков.

У межах Саміту українська делегація провела окремі зустрічі з очільниками транспортних відомств США, Канади, Великобританії, Німеччини, Болгарії, Румунії, Молдови, Туреччини, а також з керівництвом Світового банку. Обговорювалась участь цих держав у відбудові України, а також координація дій щодо транспортної блокади росії.

Нагадаємо, як раніше повідомили у Міністерстві інфраструктури, Україна та США підписали Меморандум про транспортне співробітництво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *