Бої на Донбасі та Харківщині – онлайн війни 20 травня – карта бойових дій

В Україні війна проти окупантів триває 86-й день і з початку повномасштабного наступу ворог зазнає серйозних втрат. У зв’язку з цим окупант б’є по житлових кварталах та інфраструктурі українських міст та сіл.

Ключові бої станом на ранок 20 травня точаться на сході України, де ворог практично паралізований і зупинив наступ.

“Апостроф” продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 травня


16:40 У Лозовій окупанти знищили ракетним ударом знищили місцевий палац культури.

16:27 Чехія посилила правила проживання українських біженців.

Зміни стосуються виплат грошової допомоги та розгляду заявок про надання тимчасового захисту. Зокрема, уряд скасував фінансову допомогу у розмірі 5000 крон (близько $200) для українських біженців, які отримали безплатне житло та гуманітарну допомогу. Також тепер умовою отримання допомоги є проживання на території Чехії.

16:15 У Рубіжному орки тепер не дорахуються одного “Урала” та свого одноплемінника

16:07 Міноборони Британії опублікувало нову карту бойових дій в Україні станом на 20 травня.

16:01 На Луганщині ЗСУ знищили колону російських морпіхів. Яскраво горіло…

15:57 28 журналістів загинули внаслідок дій російських військових в Україні з початку широкомасштабного вторгнення Росії.

15:45 Ракетами повітряного базування ворог завдав удару на півдні Одеської області. “Денацифіковано” пляжний туалет.

15:41 Путін підписав указ про нагородження посмертно “орденом мужності” Арсена Павлова, ватажка бойовиків “ДНР”, відомого як Моторола. Він був знищений у Донецьку у 2016 році внаслідок підриву вибухового пристрою.

15:38 Президент Зеленський нагадав, що Ірландія з перших днів війни допомагає Україні. “Вдячний голові верхньої палати парламенту Ірландії Марку Дейлі та голові нижньої палати парламенту Шону О’Фарілу за візит і підтримку суверенітету нашої держави!”, – заявив глава держави.

15:16 На сьогоднішній день в акваторії Чорного моря знаходяться два російські військові кораблі. Загалом на кораблях знаходяться до 16 крилатих ракет.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“За даними нашої розвідки, станом на сьогоднішній день, у готовності до застосування в акваторії Чорного моря перебувають два кораблі сумарним залпом до 16 крилатих ракет морського базування типу “Калібр””, – заявив він.

14:58 Тривога майже по всій країні

13:49 Відомо про ракетний удар по Полтавській області

13:45 Українських чоловіків, які виїхали за кордон під час воєнного стану та не повернулися протягом 30 днів, можуть позбавити громадянства. Відповідний законопроект 7381 зареєстровано у Верховній раді.

13:26 Звернення командира полку Азов

13:09 Ворожа армія РФ вранці 20 травня завдала ракетного удару по місту Малин Житомирської області. Вибухи під час повітряної тривоги пролунали в одному з мікрорайонів, де зафіксовано пошкодження інфраструктури та приватного сектора, є постраждалі.

12:26 ЄС перевів Україні новий транш макрофінансової допомоги у розмірі €600 млн

12:17 У Києві суд оголосить вирок російському військовому Вадиму Шишімарину за злочини проти України вже 23 травня. Йому загрожує довічне ув’язнення.

11:51 У Києві знову чутно вибухи. Це розмінування. Все спокійно

11:33 На Житомирщині зранку зафіксували два вибухи у районі Малина.

Про це заявив голова Коростенецької РВА Юрій Тарасюк

11:21 В окупованому Енергодарі (Запорізька область) пожежники вийшли на протест. Вони вимагали відпустити начальника своєї частини Віталія Трояна.

10:54 Олаф Шольц не хоче постачати Україні важке озброєння, вважає посол України у Німеччині Андрій Мельник

“У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць передано всього сім, але ні “Гепардів”, ні “Леопардів”, ні “Мардерів”. Усі вони вже виведені з експлуатації і можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди” для обороноздатності Німеччини”, – заявив він в інтерв’ю виданню RND.

10:22 Україна зміцнить кордон із білоруссю на Житомирщині

Це зроблять, щоби не допустити вторгнення окупантів, розповів мер Житомира Сергій Сухомлін.

“Другої спроби у ворога не буде. Не буде можливості зайти в Україну так, як вони зайшли 24 (лютий). З 1 травня ми почали будувати по всій лінії та бетонні блоки”, – зазначив він.

10:05 На Київщині чути вибухи. Повітряної тривоги немає, зважаючи на все – йде розмінування.

10:00 Ракета на Львівщині була помічена на посаді візуального спостереження. Спрацювала ППО, – голова ОВ Максим Козицький

9:48 Внаслідок атак ЗСУ знищено черговий склад боєприпасів на Херсонщині, два танки Т-72, самохідна артустановка та гаубиця, дві реактивні системи залпового вогню “Град” та зенітно-ракетний комплекс “ТОР”, броньована та автотехніка, а також 40 окупантів .

9:29 Російські окупанти вкотре обстріляли територію Дніпропетровської області. У ніч проти 20 травня від ворожого вогню постраждав населений пункт Велика Костромка Криворізького району.

9:14 Повідомляють про вибухи у Хмельницькій та Житомирській областях

9:11 Повітряна тривога у багатьох областях України

8:44 Користувачі соцмереж стверджують, що у Києві було чутно вибух. Офіційної інформації наразі немає.

8:11 Карта бойових дій на 20 травня

8:02 Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на сході України. Війська РФ готуються до наступу на Сєвєродонецьк.

Для цього ворог активізує операції з просування на північ і захід від Попасної. Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни

7:30 Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай заявив, що в результаті військових дій минулої доби 12 людей загинули у Сєвєродонецьку, ще один загиблий – у Горській громаді.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *