Сервіси доставки, які працюють під час війни – список

Можливість замовляти товари онлайн та налагоджена робота система поштових відділень допомагають українському бізнесу не припиняти поставки, а споживачам отримувати товари. Український онлайн-майданчик OLX наразі відновив 42% довоєнних замовлень в Україні й надалі прогнозує зростання показника. Зростанню продажів сприяли поновлення роботи українських бізнесів (у тому числі малих та середніх підприємств) та поновлення роботи відділень Укрпошти та Нової пошти.

Серед сервісів доставки їжі продовжують працювати zakaz.ua, відновив роботу Fozzy Group. З трійки Glovo, Bolt Food та Rocket уціліли тільки двоє – Glovo та Bolt Food, хоча кількість кур’єрів і значно скоротилася. Основним напрямом зараз є доставка продуктів, до війни цей напряок поступався доставці з ресторанів та власних кухонь.

Деякі сервіси запустилися з нуля вже під час війни – наприклад сервіс онлайн замовлення та безкоштовної доставки сигарет по Україні Cig-Poshta, що працює також на основі доставки Новою Поштою. Оскільки на деяких територіях немає можливості купити сигарети, цей сервіс набирає популярності.

Більшість українських маркетплейсів продовжують працювати, хоча Rozetka і зробила заяву щодо значного падіння обороту та труднощів компанії. А от найбільший китайський маркетплейс AliExpress припинив замовлення українців – повідомляє AIN.

Одяг та зручне взуття стали ще більш затребуваними з початку війни, особливо для тих, хто мусив залишити домівку в теплих речах. Зокрема, вже доступні онлайн-замовлення багато українських брендів одягу – MOD 44, Syndicate, All Stars, KACHOROVSKA та ін.

Найбільшим перевізником залишається Нова Пошта, яка працює в усіх містах, де це можливо. На сайті перевізника можна додатково знайти інформацію про понад 200 інтернет-магазинів, які зараз працюють і зокрема співпрацюють з Новою поштою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *