Онлайн войны в Украине 19 мая – последние новости и карта боевых действий

Йде 85-й день повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Ворог б’є по житлових кварталах та інфраструктурі українських міст та сіл. Окупанти зазнають втрат на Донбасі, тому женуть на передову студентів.

Вранці 19 травня в РФ влаштували криваву провокацію – обстріляли селище Теткіне Курської області на кордоні з Україною, є вбиті та поранені.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 18 травня


08:10 Окупанти невдало сходили у наступ і були знищені. Але оскільки росіяни постійно кидають, ховати їхні тіла довелося українським військовим.



07:45 Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко повідомив, що окупанти п’ять разів обстріляли Зеленодольську громаду. Били з “Градів” та “Ураганів” по Великій Костромці. Людей не зачепило, однак пошкоджені і зруйновані будинки, село частково без світла та газу.

07:40 За відсутністю мобілізаційного ресурсу на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційне військове командування планує залучити до бойових дій студентів вищих закладів освіти.

07:30 Курський губернатор Роман Старовойт повідомив про ранкову атаку “ворога” на селище Тьоткіне. Вже відомо про одного загиблого серед цивільного населення. Організатори провокації завдали кількох ударів по місцевому спиртзаводу, загинув водій фури, який привіз сировину на підприємство. Є також поранені.

У селищі постраждало кілька будинків, виникли загоряння, повідомляють також про снаряди, що не розірвалися.



07:10 Польща відправить в Україну 25 тисяч тонн бензину в рамках допомоги за польськими запасами для подолання паливної кризи, що охопила країну.

07:10 Голова Держдепу Ентоні Блінкен оголосив про надання 215 млн доларів у вигляді нової надзвичайної продовольчої допомоги для України. Загальна сума допомоги становитиме 5,5 млрд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *