Окупація Маріуполя – окупанти почали ділити захоплене місто

Російські окупанти почали активно “ділити” захоплений Маріуполь, доки вирішується питання кураторства міста з боку “фсбешно-політичних кланів Росії”.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, питання розладу в тому, що колаборантська влада Маріуполя фактично не підпорядковується донецькому “керівництву”. Таким чином, оминає гаманець та інтереси ватажка незаконного збройного угруповання “ДНР” Дениса Пушиліна та його кураторів з Федеральної служби безпеки РФ.

…керується напряму фсб-політичною групою “Саблін та Іванов”. Всі ці обіцянки відновлення та посилена “гуманітарна” допомога від Єдиної Росії – проходить саме через їхні інтереси. Оминаючи гаманець інтереси Пушиліна та його кураторів з ФСБ“, – зазначив він.

Радник зауважує, що ситуація погіршується тим, що в разі прямої інтеграції Маріуполя в Росію – його значення може кардинально зрости в межах області.

Так, один з планів групи Сабліна-Іванова, це показове відновлення Маріуполя в межах Ростовської області. Новий символ на кшталт Криму або Грозного. Зрозуміло чому – гроші. Великий грошовий потік, на якому можна зручно “присісти”. Але, тоді Донецьк відходить взагалі на задній план. І всі потуги кураторів Пушиліна за 8 років перетворюються на гарбуз замість купи грошей“, – каже він.

У зв’язку з цим раптово за патронатом кураторів Пушиліна з’явився лідер Чеченської республіки Рамзан Кадиров і його мародери. Щоб не просто утримувати страх в місті та мародерити, а щоб була гарантія, що ніякого окремого фінансування, посилення політичного значення Маріуполя не буде.

Для забезпечення такого сценарію Пушилін вже почав послаблювати Маріуполь в частині репресивної машини. Так, “народна міліція ДНР” вже отримала вказівку відійти з Маріуполя та повернутись в Донецьк. Що значно послабить не тільки контроль за містянами, але й за колаборантами. Підсумок – вірогідність саме кадирівського сценарію зростає”, – зауважує радник.

Усвідомлюючи такий розвиток подій, група Сабліна через самоназвану владу Іващенка та Хармишева почала опрацьовувати маріупольців, щоб сформувати думку, що Маріуполю потрібне одразу входження у Росію, а “ДНР” було б лише зайвим бар’єром до “великої російської весни”, зазначає посадовець.

Що саме спроба інтеграції в “ДНР”, а не Росію викликає таке негативне ставлення до окупантів.Хто у підсумку вийде переможцем – побачмо дуже скоро. В будь-якому випадку мова про містян не йде. Але це точно почато строку придатності або Пушиліна, або Іващенка. Тому, що за кожним – ФСБ, яке вже не таке монолітне, як до 24 лютого 2022 року“, – додав Андрющенко.

Як повідомлялося, Кремль може використовувати Південну Осетію як полігон для обкатки “референдумів” на інших окупованих територіях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *