Допомога Україні від США – що у новому пакеті допомоги

Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, куди входитиме артилерія, радари, військове обладнання. Про це оголосив американський лідер Джо Байден.

Його заяву опублікувала пресслужба Білого дому.

Він подякував Конгресу за те, що схвалив виділення коштів Україні, яка захищає свою країну від агресії Росії. Тепер адміністрація президента працюватиме над прискоренням доставки додаткового озброєння українській армії, сказав президент США.

Я аплодую Конгресу за те, що він надіслав світу чітке двопартійне повідомлення про те, що народ Сполучених Штатів стоїть разом із хоробрим народом України, захищаючи свою демократію та свободу. Ресурси, які я просив, дозволять нам відправити в Україну ще більше зброї та боєприпасів, поповнити власні запаси та підтримати війська США, які розміщені на території НАТО… Сьогодні я оголошую про черговий пакет допомоги у забезпеченні безпеки, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та інше обладнання, яке вони (ред. – українська армія) вже ефективно використовують на полі бою“, – цитує Байдена пресслужба.

За його словами, зброя та спорядження вирушать прямо на передову лінію свободи в Україні і підтвердять рішучу підтримку США українського народу.

У Міноборони США уточнили, що входить до додаткового пакета допомоги на 100 мільйонів доларів:

  • 18 гаубиць 155-мм;
  • 18 тактичних машин;
  • три радари;
  • польове обладнання та запчастини.

Раніше Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалив виділення Україні 40 мільярдів доларів. Гроші використають на придбання військової техніки для України; навчання військових; фінансування держав, які допомагають Україні.

Як повідомлялося, влада Великої Британії передасть Україні пакет допомоги, до якого увійдуть артилерія, ракети і безпілотні літальні апарати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *