Війна в Україні – Рєзніков розповів про новий план окупантів

Росія готується до довготривалої військової операції в Україні. Війна може перейти у затяжну фазу.

Про нову тактику Кремля розповів міністр оборони України Олексій Рєзніков, виступаючи у Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю Генсека НАТО, йдеться на його сторінці у Facebook.

За його словами, зараз ключові зусилля Росії зосереджені на спробах оточення та знищення угруповання української армії на Донеччині та Луганщині, створення та утримання сухопутного коридору із РФ у Крим та повну окупацію південної частини України.

У зоні ведення бойових дій росіяни інтенсивно обстрілюють цивільні об’єкти, житлові будинки, що призводить до великих жертв серед цивільного населення… Кремль збільшив кількість ракетних ударів по території південно-східних областей України та у районі Одеси. У переважній більшості застосовуються крилаті ракети повітряного базування з літаків дальньої авіації, не заходячи у повітряний простір України. Зберігається загроза ударів крилатими ракетами морського базування (у першу чергу КРМБ “Калібр”) з кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря та ракетами берегових ракетних комплексів “Бастіон”, – зауважив він.

Рєзніков зазначив, що українська армія змушена резервувати частину сил на випадок, якщо Москва дотисне Мінськ і змусить його до відкритого вторгнення. Ворог з території РФ обстрілює прилеглі райони Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

За багатьма ознаками Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони“, – додав він.

З огляду на це, Україна дуже зацікавлена в отриманні міжнародної допомоги, купівлі зброї максимально швидко та у потрібних кількостях. Українська армія потребує танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети), наголосив глава Міноборони.

Нагадаємо, що раніше у вечірньому зведенні Генштабу повідомлялося, що українські захисники відбили всі спроби наступу російських окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *