Онлайн війни в Україні 18 травня – останні новини та карта бойових дій

Йде 84-й день повномасштабного вторгнення військ РФ до України. Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по житлових будинках та інфраструктурі українських міст та сіл. Російські війська, як і раніше, зазнають великих втрат, продовжуючи вбивати мирних українців.

18 травня в кількох містах було чути потужні вибухи. Місцеві жителі повідомляли про дим після “прильотів”.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 17 травня


07:46 За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія могла погодитися на евакуацію військових з “Азовсталі”, щоб швидше проголосити Маріуполь взятим. Тепер Кремль може відмовитись від обміну українських захисників. Головною метою російських окупантів, на думку аналітиків, залишається схід України.

07:15 На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника.

07:13 Адміністрація Байдена спільно з європейськими партнерами намагаються розробити маршрути експорту пшениці та кукурудзи з України. Це сталося через те, що Росія заблокувала українські кораблі з зерном.

06:59 Європейська комісія представить сьогодні план відмови від російських енергоносіїв до 2027 року, вартість якого становить 210 мільярдів євро. Він включає три етапи: нарощування імпорту газу з інших країн, зокрема Єгипту, Ізраїлю та Нігерії, прискорення переходу на відновлювані джерела енергії, а також розробку механізмів для економії енергії.

06:54 Рашисти ведуть вогонь уздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку, вживають заходів для посилення наступального угруповання.

На інших напрямках основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих раніше рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій, поповнені запасів, а також намагається покращити своє тактичне положення.

06:47 Австралія оголосила про новий пакет санкцій проти РФ. До списку потрапили 11 осіб та 12 організацій. За пропаганду обмеження запроваджено проти багатьох представників росЗМІ. У переліку – гендиректор МІА “Россия сегодня” Кисельов, гендиректор RT Ніколов, воєнкори Піддубний та Стешин. У списку санкцій також ексдепутат Ілля Ківа, який виїхав до Росії і зараз активно підтримує її дії.

06:44 15 травня у бою з російськими окупантами загинув боксер із Запоріжжя, морський піхотинець Віктор Понятенко.

06:44 За останню добу російські війська продовжували обмежений наступ на Донбасі, зосередившись переважно на створенні умов для битви за Сєверодонецьк.

06:44 Вранці у Миколаєві та Дніпрі було чути вибухи. Місцеві жителі повідомляли про дим після “прильотів”. У повітряному командуванні “Схід” повідомили, що над Дніпром успішно спрацювала ППО.

Також вибухи чули в Одесі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *