Оборона Євросоюзу – ЄС виділить додатково 200 млрд євро

Європейський Союз планує збільшити витрати на свою оборону. 200 мільярдів євро мають усунути вразливості оборонного комплексу ЄС.

Про це оголосила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, повернення війни до Європи підкреслює негативний вплив оборонного недофінансування упродовж останніх років.

Ми втратили десятиліття з погляду інвестицій внаслідок усіх цих ( ред. – бюджетних) скорочень. Водночас країни-члени зараз долають цю тенденцію. Вони вже оголосили про додаткові 200 млрд. доларів євро на оборонні витрати протягом кількох наступних років“, – розповіла вона.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що наразі потрібно переконатися, що всі кошти будуть витрачатися скоординованим шляхом. Такий обсяг фінансів має заповнити просвіт у можливостях, які були виявлені як у ЄС, так і в НАТО.

Додаткові кошти дозволять провести довгострокове зміцнення виробничої бази європейського оборонного комплексу. Ще Єврокомісія попросить розглянути систему спільних оборонних замовлень.

Раніше ми писали, що експерти вважають, що НАТО та ЄС у ситуації з війною в Україні намагаються мінімізувати ризики, відкупляючись санкціями.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *