У Дніпрі відновили роботу більшість бізнесів

З початку повномасштабної війни у Дніпропетровській області поновили діяльність дві третини від усіх підприємств регіону – загалом більше 40 тисяч малих та середніх бізнесів знову працюють.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

“На Дніпропетровщині уже працюють 70% малих та середніх підприємств. Відновили роботу понад 40 тис магазинів, перукарень, ресторанів, міні-пекарень, що закрилися на початку війни. Найшвидше бізнес оживає у Дніпрі”, – підкреслили в ОВА.

У відомстві додають, що загалом в області зареєстровано 133,5 тис. малих та середніх підприємств, з яких нині працюють понад 90 тис.

Також регіон прийняв вже більше 225 тис. офіційно зареєстрованих переселенців. Найбільше внутрішньо переміщених осіб мешкає у Дніпрі – більш ніж 91 тис. та Кривому Розі – понад 39 тис.

“В регіоні мешкає трохи більше 225 тис. внутрішньо переміщених осіб. З них 53 тис. – діти. Тільки вдумайтеся – це як населення невеликого міста”, – зазначає заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

Втім, за словами Лукашука, фактична кількість переселенців в області суттєво більша – переважна кількість переселенців не встали на облік.

“Фактично, за нашою інформацією, цю цифру можна помножити десь на три”, – повідомив Лукашук.

У свою чергу, переселенці забезпечені всім необхідним – мають житло, їжу та товари першої необхідності.

В обладміністрації також нагадали, що діти внутрішньо переміщених осіб можуть продовжити навчання в будь-якому навчальному закладі регіону – достатньо лише підійти до найближчої школи та написати заяву. Діти приєднаються до навчання дистанційно.

Як раніше зазначала перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, програмою релокації може скористатися будь-який бізнес, що перебуває в зоні ризику через бойові дії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *