Порятунок українських військових з Азовсталі – заяви Зеленського та Маляр

Пізно увечері 16 травня розпочалася операція з порятунку українських військових, які перебували у Маріуполі на території “Азовсталі”. Евакуйовано 264 людини.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Евакуйовано 53 важкопоранених до Новоазовська, ще 211 були доставлені в Оленівку через гуманітарний коридор. Їх повернуть через обмін.

Щодо оборонців, які все ще залишаються на території “Азовсталі”. Спільними зусиллями проводяться заходи щодо порятунку“, – заявила Маляр.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував ситуацію: “Завдяки діям українських військових, ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету “Червоного Хреста” і ООН ми маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені, їм надається допомога“.

Президент підтвердив, що операція з порятунку захисників Маріуполя розпочата, і зазначив, що продовжується робота, щоб повернути військових додому.

Агентство Reuters опублікувало фото евакуації.

Також зробили заяву у Генштабі ЗСУ:

Як повідомляв “Апостроф”, внаслідок бомбардувань російськими окупантами заводу “Азовсталь” у Маріуполі загинули 15 українських жінок. Також нещодавно у Маріуполі на території “Азовсталі” загинув український боєць, член прикордонного загону Андрій (позивний “Борода”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *