Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО – Пєсков заявив про стурбованість

У Кремлі пояснили, чим відрізняється ситуація з прагненням Фінляндії та Швеції вступу у Північноатлантичний альянс від такого ж наміру України.

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитують пропагандистські ЗМІ.

За його словами, різниця в тому, що у Росії нема територіальних спорів з Фінляндією та Швецією. Якби ж Україна потенційно стала членом НАТО – у Росії б виник територіальний спір до неї. А такі претензії до держави-члена Альянсу несли б “величезні-величезні ризики для всього континенту”.

Пєсков додав, що серйозно занепокоєні прагненням вступу Швеції і Фінляндії у НАТО, тому спостерігатимуть за тим, чи не буде в подальшому якихось ризиків для безпеки РФ.

Будемо дуже уважно стежити, які будуть наслідки вступу Фінляндії та Швеції до НАТО в прикладному плані з точки зору нашої безпеки, яка має бути забезпечена абсолютно безумовно“, – зауважив речник російського президента.

Нагадаємо, що Фінляндія та Швеція офіційно прийняли рішення про подання заявки на членство в НАТО.

Раніше ми писали, Північноатлантичний альянс у червні 2022 року перегляне стратегію щодо Російської Федерації. У ній Росію можуть перестати називати партнером, а позначать як безпосередню загрозу НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *