Онлайн подій війни в Україні 15 травня – карта бойових дій – останні новини

Розпочався 81-й день повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти українського народу. Українським бійцям вдалося зірвати початковий план Кремля, проте окупанти продовжують нести смерть і руйнувати інфраструктуру. Не припиняються спроби взяти штурмом “Азовсталь”: Росія скидає на підприємство авіабомби, використовує важку артилерію, танки, у великій кількості кидає в атаку піхоту.

ЗСУ очікують від ЗС РФ два великі наступи – на Сєвєродонецьк та на трасу Лисичанськ-Бахмут з боку Попасної та Білогорівки.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 14 травня


08:17 Опівночі ворог двічі обстріляв з “Ураганів” Широківську громаду у Криворізькому районі. Поцілили між селами. Ніхто не постраждав.

08:13 Сьогодні близько 04:30 був ракетний удар по одному із об’єктів військової інфраструктури на Львівщині, повідомив Максим Козицький, голова Львівської ОДА. Інформації про загиблих та травмованих немає.

08:09 У Сенаті США зареєстровано резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Це визнання буде важливим в американському законодавстві. Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку Росію, щоб вона була п’ятою. Це компанія, з якою Росію треба асоціювати. Це тоталітарні режими, І вони не несуть добра“, – заявив один з ініціаторів, сенатор Ліндсі Грем.

08:02 Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Берліна, де зустрінеться з міністрами закордонних справ НАТО. Разом вони збираються “обговорювати союз та послідовні заходи щодо протидії агресії рф проти України”.

07:42 На Мангеттені у Нью-Йорку відбулася акція підтримки захисників Маріуполя, які продовжують боротьбу на Азовсталі.

07:20 На Запоріжжі окупанти не надто хочуть продовжувати воювати. Про це свідчить велика кількість солдатів РФ, які приходять до мелітопольської районної лікарні з надуманими хворобами та просять у свого керівництва, щоб їх відправили додому за станом здоров’я. Росіяни масово скаржаться на досить незвичайний діагноз – “утиск хребта”. Загарбники пояснюють, що отримали недугу через носіння бронежилетів і просять, щоб їх комісували після наданого лікування.

07:10 У зв’язку зі значними втратами 810-ї окремої бригади морської піхоти чорноморського флоту в ході бойових дій на території Україні, прийнято рішення про доукомплектування бригади особовим складом з інших підрозділів, що входять до складу чорноморського флоту, зокрема членами екіпажів кораблів.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил було збито вісім повітряних цілей: сім БпЛА типу “Орлан-10, один літак.

Авіація повітряних сил продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ. Зокрема, було знищено взводний опорний пункт, командно-спостережний пункт роти, 10 броньованих машин та особовий склад противника.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено вісім танків, п’ять артилерійських систем, дев’ять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять автомобілів противника. Є у російських окупантів втрати і на інших напрямках.

07:00 За оцінками фахівців, прямі та непрямі втрати в Бучі через руйнування міста російськими окупантами становлять 449 мільйонів доларів. Загалом у Бучанській громаді постраждали 1354 будівлі: 1230 з них – житлові будинки. Також постраждали 124 нежитлові приміщення: 29 – навчальні заклади; 9 – медичні установи; 5 – адміністративні будівлі та релігійні споруди; 12 – комунальні об’єкти; 69 – торговельні мережі та інші комерційні приміщення.

07:00 Карта бойових дій:

07:00 Учора ввечері на Харківщині у тилу ворога було збито 201-го винищувача окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *