Нагородження Зеленського – президент України отримав герб Таллінна, фото

Українського президента Володимира Зеленського нагородили Гербом Таллінна. Дану нагороду вручають виключно на знак особливої пошани.

Таке рішення міська рада Таллінна ухвалила ще 5 травня, повідомляє Офіс президента.

Нагороду президентові передав мер Таллінна Євген Осіновський першому заступнику голови парламенту Олександру Корнієнку, який наразі перебуває з візитом в Естонії.

Осіновський наголосив, що відзнака демонструє солідарність Таллінна та його жителів з українським народом й підтримку у героїчній боротьбі проти російської агресії. Також він переконаний у перемозі України. На його думку, перемога важлива для мирного й самостійного обрання подальшого шляху країни.

У Європі у 21-му столітті немає місця насильницькій зміні кордонів, вбивству людей та бомбардуванню міст. Я впевнений, що ми виграємо цю війну. Бажаю вашому Президентові та вашому народу успіхів у цій війні, що є важливим для всього світу. Впевнений, що Естонія, наш народ і Таллінн потужно стоять з вами в цій війні. Слава Україні!“, – зауважив мер Таллінна.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський виступить на Всесвітньому економічному форумі по відеозв’язку у день його відкриття, 22 травня, інші українські політики відвідають захід особисто.

Раніше Апостроф повідомляв, що Естонія поставить Збройним Силам України ізраїльські комплекси ракет Blue Spear 5G SSM – Ізраїль дав дозвіл на передачу ракетних систем свого виробництва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *