Кадирівці в Україні – розвідка назвала прізвища та чисельність окупантів із Чечні

У війні, яку розв’язала Росія проти України, взяли участь близько 2,5 тисяч бойовиків із Чечні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Встановлено, що чеченці з’явились на території України з перших днів широкомасштабного російського військового вторгнення. Їхнім завданням було залякати та влаштувати геноцид українців.

Перебуваючи в другому ешелоні наступу, вони займалися обшуками помешкань, знущаннями із заручників та мирних мешканців, грабунками та розбоєм“, – зазначають у ГУР.

Після перших масштабних втрат в російській армії, “кадирівцям” наказали зупиняти окупантів, які збиралися відступати, показово розстрілюючи незгодних воювати далі.

Після того, як російські війська відвели від Києва та Чернігова, чеченці перемістилися на Луганський та Маріупольський.

Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадирівських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та понад шістдесят втекли з України покинувши зброю та амуніцію“, – наголошують у розвідці.

Оприлюднено весь список бойовиків з чеченської республіки, які в березні – травні 2022 року брали участь у війні. Усіх їх буде притягнуто до відповідальності.

Раніше ми писали, що кадирівці розправилися з кількома російськими окупантами, які затіяли бунт через невиплату обіцяних грошей та відмовилися воювати. Інцидент стався у Пологівському районі на Запоріжжі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *