У Німеччині закликали замінити Росію в Раді безпеки ООН

Депутат німецького Бундестагу від партії “Альтернатива для Німеччини” Юрген Браун заявив, що Росія, як член Радбезу ООН, не лише становить загрозу для інших переможців в Другій світовій, а й воює проти нації, яка брала участь в перемозі над фашизмом, і нагадав, що у 1971 році в РБ ООН вже змінювали постійного члена – Тайвань замінили на КНР. Юрген Браун назвав потрібним кроком ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН, що ядерний удар по Україні має бути розцінений як оголошення війни людству, який буде ветований РФ і КНР.

Відповідну заяву німецький політик зробив у коментарі Guildhall.

“Нам потрібна подібна резолюція, що ядерний удар по Україні буде розцінений як оголошення війни людству в Раді безпеки. Але боюся, що не лише Росія, а й Китайська Народна Республіка скористаються правом вето, щоб саботувати подібну ініціативу… Однак постійними членами Ради безпеки ООН завжди були ті країни, які виграли Другу Світову Війну. Тепер Росія не лише загрожує іншим переможцям Другої Світової, а й воює проти іншої нації, яка брала участь у перемозі над націонал-соціалізмом. У 1971 році президент США Ніксон зміг замінити Тайвань КНР серед постійних членів Ради безпеки”, – підсумував депутат Бундестагу.

5 квітня під час спілкування з представниками дипкорпусу країн СНД глава МЗС РФ Сергій Лавров висловився про можливе застосування ядерної зброї, не виключаючи такої можливості. Президент Володимир Зеленський попередив, що світові треба готуватись до ядерного удару агресора. В ефірі телеканалу “Росія 1” пропагандистка Ольга Скабеєва та депутат Держдуми від “ЛДПР” Олексій Журавльов міркували, за скільки секунд міжконтинентальна ракета “Сармат” долетить до столиць Великобританії, Німеччини та Франції, які дають Україні зброю.

Раніше керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, що здійснює свою діяльність у рамках співпраці Україна-НАТО, Олександр В. Данилюк запропонував, що у відповідь на підтвердження намірів щодо застосування ядерної зброї проти України Росія має бути виключена зі складу Ради Безпеки ООН, а Генасамблея ООН має негайно ухвалити резолюцію, що такий крок з боку РФ стане оголошенням війни людству.

Ексміністр закордонних справ Великобританії член Палати Лордів Девід Оуен заявив, що ініціатива про винесення на Генеральну Асамблею ООН загроз Росії застосувати ядерну зброю заслуговує на серйозний розгляд.

Депутат парламенту Латвії, президент Балтійської асамблеї Яніс Вуцанс заявив, що ухвалення резолюції ГА ООН про те, що ядерний удар Росії буде вважатися оголошенням війни людству, виступить стримуючим фактором проти російської ядерної загрози.

Депутат Європарламенту, ексміністр оборони Литви Раса Юкнявічене заявила, що у разі застосування Росією ядерної зброї удар має вважатися оголошенням війни всьому світу.

Екс-командувач Силам Оборони Естонії, депутат Європейського парламенту, генерал-лейтенант Ріго Террас заявив, що ГА ООН має ухвалити резолюцію про те, що застосування Росією ядерної зброї проти України буде розцінено як оголошення війни людству. Депутат Бундестагу від “Зелених” Робін Вагнер заявив, що ядерні загрози з боку РФ не достойні постійного члена РБ ООН. Депутат парламенту Румунії Штефан-Юліан Лерінц заявив, що загрози застосувати ядерну зброю є підставою для призупинки членства Росії у Раді Безпеки ООН. Голова комітету із закордонних справ Парламенту Естонії Марко Міхельсон заявив, що думки щодо застосування ядерної зброї є порушенням принципів, на яких заснована ООН, і що є низка причин, через які членство Росії в ООН має бути зупинено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *