Нове звернення президента України – основні тези, відео

У п’ятницю ввечері, 13 травня, вийшло нове звернення президента України Володимира Зеленського до нації – у ньому він перерахував основні підсумки цього дня.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України у Telegram.

Деокупація територій

Глава держави повідомив, що Збройні сили України звільнили 1015 населених пунктів від російських загарбників – зараз там займаються відновленням електроенергії, зв’язку, води, соціальних послуг. Зеленський наголосив, що Україна не забуде нікого з тих, хто залишився в окупації.

Херсон і Мелітополь, Бердянськ і Енергодар, Маріуполь та всі міста та містечка Донбасу. Поступове звільнення Харківщини доводить, що ми нікого не залишимо ворогу”, – заявив президент.

Евакуація з Маріуполя

Перемовини щодо евакуації з території “Азовсталі” тяжко поранених бійців, продовжуються. Крім них на заводі перебувають ще медики – всього 60 осіб.

Робимо все, щоб евакуювати і решту кожного нашого захисника. Вже задіяли для відповідних перемовин усіх у світі, які можуть бути найбільш впливовими посередниками” , – заявив Зеленський.

Втрати окупантів

Росія втратила вже 200 літаків – за словами Зеленського, такого не було в жодній війні за десятки років.

Також президент України зазначив, що у Києві відновили роботу 37 іноземних представництв і додав, що дії Росії щодо блокування українських морських портів створюють гуманітарну кризу. Він наголосив, що тиск на агресора має бути посилено.

Раніше Володимир Зеленський заявив про готовність до перемовин з Володимиром Путіним щодо відведення ворожих військ на позиції до повномасштабного вторгнення, однак все ускладнюється новими доказами звірств військових РФ на українських територіях .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *