Репарації від Росії – чи зможе їх отримати Україна

Війна в Україні без перебільшення вплинула на весь світ – країни об’єдналися в бажанні допомогти нашій державі протистояти російським загарбникам. У тому числі стало можливим і отримання реапарацій РФ, що складно було уявити ще три місяці тому.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів президент та генеральний директор Національного американського фонду підтримки демократії, старший радник Американсько-української ділової ради Деймон Вілсон.

Він зазначив, що реалізація цих ідей стала можливою, оскільки український народ надихнув американців та інші країни своєю мужністю, тим самим рухаючи їхню політику.

“Зараз ми досягли більшого прогресу у боротьбі з корупцією, клептократією з початку цієї війни, ніж за останні 5 років. Це тому, що люди побачили, що стоїть на кону в Україні. Наразі арешт частини коштів Росії, олігархів, речей, нажитих ними корупційним шляхом, вже можливий”, – заявив гендиректор.

На його думку, український народ заслуговує на справедливість, саме тому отримані кошти мають бути спрямовані на фінансування відновлення України.

“Дуже важливо, щоб український народ отримав справедливість. І це один із способів цього досягти. Інноваційні ідеї, які ми чуємо від українських правозахисників та ГО, спонукають ООН та фінансові установи робити більше на цьому фронті”, – сказав Вілсон.

Він також додав, що важливою є безумовна перемога України, оскільки Володимир Путін не підпише документ про репарації.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Російську армію зупинило те, чого Путін не очікував – американський дипломат Деймон Вілсон

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *